Over ons

Historie

Historie


Antieke hobby sinds 1965.
In een grijs verleden leverde Lambert van Alebeek als bakker dagelijks zijn bestellingen af bij boerderijen en landhuizen in de omgeving. Daar ontdekte hij zijn voorliefde voor antieke bouwmaterialen. Zijn klanten vervingen schouwen en plavuizen vloeren. Al snel kocht hij hun ‘overschotten’ op en zo groeide zijn verzameling gestaag. In 1972 maakte hij van zijn liefhebberij zijn beroep. In het Brabantse Udenhout vindt u de zelfvergaarde voorraad antieke bouwmaterialen van ‘t Achterhuis. Breng een bezoek aan de sfeervolle showrooms en ervaar de liefde voor oude materialen.


lees meer

't Achterhuis

't Achterhuis


Al ruim een halve eeuw zijn onze antiek-Hunters gespecialiseerd in het selecteren van oude bouwmaterialen en unieke items.Door hergebruik van deze duurzame materialen dragen wij bij aan een milieuvriendelijk leefklimaat.

Men is van een eenmanszaak naar een familiebedrijf met ongeveer 15 werknemers gegroeid met de tweede generatie aan de leiding. 't Achterhuis heeft door de jaren heen "wereldwijd" naamsbekendheid gekregen. Het internationale clienteel bestaat uit antiekhandelaren, architecten, bouwbedrijven, decorateurs, hotelketens, pretparken, restaurants, winkelketens maar ook iedere particulier die (ver-) bouwplannen heeft of zijn interieur wil verfraaien.

Met oog voor kwaliteit en detail is ons familiebedrijf uitgegroeid tot een gigantisch imperium.

Vanuit onze showrooms, expositieruimtes en parktuinen van meer dan 30.000 m2 beleving, voorzien we onze klanten van bijzondere producten en opmerkelijke bouwmaterialen.


lees meer

Ateliers

Ateliers


Al ruim een halve eeuw zijn onze antiek-Hunters gespecialiseerd in het selecteren van oude bouwmaterialen en unieke items. In onze eigen ateliers bewerken en restaureren we zo nodig de producten, met de grootste zorgvuldigheid en liefde voor het vak. Die aandacht voor kwaliteit maakt wie we zijn.

't Achterhuis doet alles in eigen beheer. Er is een eigen smederij, natuursteenzagerij en schrijnwerkerij. Maatwerk in onze eigen ateliers in Udenhout of Frankrijk is ook mogelijk.


lees meer

Logistiek

Logistiek


’t Achterhuis biedt alles onder één dak. Zo is ook op gebied van logistiek alles goed geregeld.


lees meer

Bruin Café ’t Spiegeltje

Bruin Café ’t Spiegeltje


Nadat u alle showrooms en buitenterreinen bezocht heeft kunt u tot rust komen in ons eigen Brabants Café ’t Spiegeltje. Aan de leestafel kunt u zich verder laten inspireren door de documentatie en boeken die er liggen, onder het genot van een heerlijk kopje koffie. Maar ook het interieur van het café kan u inspireren. Het café werd geheel gebouwd uit oude bouwmaterialen.


lees meer

't Achterhuis

Pers


Dat 't Achterhuis door de jaren heen meer "een begrip" geworden is dan "een naam" is natuurlijk ook te danken aan de pers.

Regelmatig werd/ wordt er een artikel of een redactioneel stuk geschreven over dit bedrijf. Maar ook adverteren doet 't Achterhuis op z'n best. Zowel nationaal als internationaal.
lees meer

't Achterhuis

TV


Dat 't Achterhuis door de jaren heen meer "een begrip" geworden is dan "een naam" is natuurlijk ook te danken aan de TV.

Regelmatig kwam 't Achterhuis in beeld bij gerenommeerde programma's als: "Barend en van Dorp", "Eigen Huis en Tuin", "In en om het Huis", "Woon- en Klusmagazine"...

lees meer